Thursday, October 28, 2010

Apa Persamaan YTL dan Anwar Ibrahim?

Itulah maklumat yang saya dapat terima.  Kata sumber-sumber itu kecenderungan mereka adalah sama dan saya diberikan perbandingan fakta-fakta.

Patutkah saya merasa terkejut?  Itu tidak penting.  Yang penting ialah masyarakat Batu Sapi perlu mengetahui hal ini.  Ianya ada kaitan dengan tindakan-tindakan MENJURUS DARI BELAKANG....

Sudah menjadi rahsia terbuka bahawa Anwar suka 'menikam' dari belakang samada secara metaforika atau perbuatan secara fizikal.

YTL juga suka 'menikam' dari belakang!  Tak percaya?  Mari saya chereeta....

Pada tahun 1994, YTL telah 'menikam' Pairin Kitingan dengan keluar meninggalkan PBS bersama beberapa wakil rakyat lain untuk menubuhkan SAPP.


Pada tahun 2008, YTL - setelah kecewa tidak dilantik sebagai senator di Dewan Negara - mengumumkan SAPP keluar dari BN.


YTL juga 'menikam' dari belakang rakyat Sabah dengan mengutamakan kroni beliau Ambrose Lee dalam pelaksanaan FMU dan 'pelunturan' aset Warisan Harta (share swap MISC dengan NBC/NBT).


Aktiviti 'menikam' rakyat Sabah ini yang menyebabkan wang rakyat hilang beratus-ratus juta ringgit YTL lakukan hanya dalam tempoh yang singkat iaitu dua tahun memegang jawatan Ketua Menteri.


Cuba bayangkan jika YTL memegang kuasa lebih lama................ hmmmm... sandi'.

4 comments:

 1. Yong memang penipu besar.... harap pengundi batu sapi tu bijak la mao pilih siapa jadi pemimpinnya nanti maruah dan negar pula tergadai pasal Yong

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya
   (((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))   Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya.

   Delete
 2. Orang yang tiada pendirian dan suka menikam dari belakang tidak layak bergelar pemimpin..

  ReplyDelete
 3. Batu Sapi, tanggungjawab orang batu sapi....

  ReplyDelete