Monday, November 1, 2010

Yong Teck Lee: Antara Janji Dan Rekod

Yong Teck Lee berjanji bahawa jika SAPP berjaya membentuk Kerajaan maka dia akan memberi tanah kepada setiap rakyat Sabah.

Buta-buta dia menipu kepada para pengundi Batu Sapi.  Dia ingat kita pengundi Batu Sapi ini talingung dan tidak boleh berfikir.

Pertamanya, jika dia menang pilihan raya kecil ini dia tidak dapat membentuk Kerajaan Negeri Sabah yang baru sebab ini adalah kerusi Parlimen.

Jika pun Batu Sapi ini adalah kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN), ia juga tidak dapat mengubah keadaan kerana hanya satu kerusi dan tidak memberi kesan kepada majoriti BN di dalam DUN.

Jika pun Yong menang kerusi Parlimen ini, dia tidak dapat membentuk Kerajaan Persekutuan pun.....

Keduanya, dan sangat penting ialah rekod Yong ketika menjadi Ketua Menteri pada 1996-1998 tidak menyokong janji yang ia jajakan.

Sepertimana pendedahan oleh YAB Ketua Menteri Datuk Seri Panglima Musa Aman, 20,000 ekar tanah di Tongod yang sepatutnya diberikan Yong kepada rakyat telah diberikan kepada kawannya.

Cakap banyak pun tidak guna, yang penting kita tahu fakta antara janji dan realiti.

1 comment:

  1. Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya
    (((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))    Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya.

    ReplyDelete